Portretfoto Erzso Alfoldy
Erzsó Alföldy is geboren in Hongarije maar woont sinds haar dertiende in Nederland. Na het behalen van haar gymnasium-diploma studeerde zij Engels, Film- en mediawetenschappen en journalistiek aan resp. de Universiteit Utrecht en de University of Florida. Daarnaast is zij als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Opdrachtgevers
Erzsó heeft jarenlange ervaring als journalist en tekstschrijver voor diverse opdrachtgevers en (publieks)media. Haar artikelen  zijn verschenen in onder meer de Volkskrant, AD, Intermediair, Innovation Origins, OneWorld en Opzij. Daarnaast heeft ze als tekstschrijver en redacteur in opdracht bedragen geleverd aan ondermeer NWO Actueel, CROW, TKI Urban Energy, Stroomversnelling en Energie-U. Eerder heeft zij als communicatieadviseur en persvoorlichter gewerkt bij organisaties als de Universiteit Utrecht, het Utrecht Sustainability Institute en Climate-KIC Nederland.

Thema’s
Erzsó schrijft graag over maatschappelijk relevante onderwerpen als duurzaamheid, de energietransitie, de impact van innovatietechnologie en digitalisering op de samenleving evenals arbeidsparticipatie en diversiteit. Een uitdaging vindt zij om ingewikkelde materie toegankelijk te maken voor een brede doelgroep. Daarnaast gaat haar belangstelling uit naar zowel beeld (film, fotografie en beeldende kunst) als het geschreven woord. Tenslotte houden de zorgwekkende ontwikkelingen in haar geboorteland Hongarije haar (ook professioneel) bezig.

Portfolio
Erzsó’s portfolio omvat naast interviews, portretten, columns, opiniestukken, reportages en achtergrondartikelen ook pers- en nieuwsberichten, nieuwsbrieven, brochures en blogs.

Verhalen en foto’s
‘Last but not least’ schrijft Erzsó verhalen, fictie en non-fictie, en maakt zij foto’s voor zowel journalistieke als creatieve doeleinden.