Portretfoto Erzso Alfoldy
Erzsó Alföldy is geboren in Hongarije maar woont sinds haar dertiende in Nederland. Na het behalen van haar gymnasium-diploma studeerde zij Engels, Film- en mediawetenschappen en journalistiek aan resp. de Universiteit Utrecht en de University of Florida. Daarnaast is zij als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Opdrachtgevers
Erzsó heeft jarenlange ervaring als journalist en tekstschrijver voor diverse media. Haar artikelen zijn verschenen in onder meer de Volkskrant, AD, Intermediair, OneWorld en Opzij. Eerder werkte zij als communicatieadviseur en persvoorlichter voor (non-)profit organisaties als de Universiteit Utrecht, het Utrecht Sustainability Institute en Climate-KIC Nederland.

Thema’s
Erzsó schrijft graag over maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, mensenrechten en arbeidsmarktkwesties. Een uitdaging vindt zij om ingewikkelde materie toegankelijk te maken voor een brede doelgroep. Daarnaast gaat haar belangstelling uit naar zowel beeld (film, fotografie en beeldende kunst) als het geschreven woord. Tenslotte houdt de zorgwekkende toestand in haar geboorteland Hongarije haar in toenemenden mate ook professioneel bezig.

Portfolio
Erzsó’s portfolio omvat naast columns, interviews, portretten, reportages en achtergrondartikelen ook pers- en nieuwsberichten, nieuwsbrieven en brochures.

Verhalen en foto’s
‘Last but not least’ schrijft Erzsó verhalen, fictie en non-fictie, en maakt zij foto’s voor zowel journalistieke als creatieve doeleinden.